Historische Bitcoin bullruns

Gepubliceerd op 9 december 2023 om 22:17

Auteur : MKH van der Weiden MA | Cryptofamily NL

Historische bullruns

Sinds 2009, heeft Bitcoin meerdere parabolische bullruns doorgemaakt. Laten we ze kort belichten.

Stappenplan om te starten met Bitcoin

Historische Bitcoin bullruns

2011 Bitcoin bullrun

2011 Bullrun: In het jaar voor deze bullrun werd de eerste BTC transactie van 10.000 BTC voor een pizza gemaakt. Bitcoin begon in 2011 met een prijs van ongeveer $0.30 en steeg parabolisch naar bijna $30 in juni van dat jaar. Deze stijging was voornamelijk gedreven door vroege adoptie van het techdomein. Deze bullrun werd aangedreven door de toenemende bekendheid van Bitcoin in een relatief underground-scene. Het minen van Bitcoin werd populair onder eenlingen op kamers. De transactie-try-outs van vroege adoptanten (Cypherpunks) en de groeiende acceptatie van BTC als een alternatieve vorm van valuta op websites zoals Silkroad, was een trigger voor deze parabolische bullrun. 

2013 Bitcoin bullrun

2013 Bullrun: In 2013 kende Bitcoin twee parabolische stijgingen. De eerste was in april, toen de prijs steeg van $13 in januari naar meer dan $260 in april. De tweede, nog grotere stijging, vond plaats in november, waarbij de prijs steeg van ongeveer $100 naar meer dan $1.100. Deze bullrun werd voornamelijk aangedreven door de groeiende interesse van particulieren in de omgeving van de originele Cypherpunks. Het minen werd gemakkelijker (betere machines) en daardoor nog meer populair. Buiten dat waren er verschillende incidenten waarbij banken bankrekeningen van burgers bevroren die op hun beurt hun toevlucht in Bitcoin als transactiesysteem en kapitaalbeheer zochten. De opkomst van de eerste handelsplatformen hielp mee in de adoptie door particulieren en sommige bedrijven. Bedrijven bemoeiden zich vooral met het minen van Bitcoin (grootschalige aanpak). Dit waren vooral technologie gerelateerde start-ups.

2017 Bitcoin bullrun

2017 Bullrun: Dit was misschien wel de meest bekende parabolische bullrun omwille van het prijsniveau dat werd gehaald. Bitcoin begon het jaar 2017 rond de $1.000 en bereikte bijna $20.000 in december van dat jaar. Deze periode werd gekenmerkt door massale media-aandacht, een toestroom van nieuwe beleggers en de opkomst van Initial Coin Offerings (ICO’s). Deze bullrun werd voornamelijk aangedreven door de groeiende interesse van particulieren, de introductie van Bitcoin-futures op gereguleerde beurzen en de toenemende acceptatie van Bitcoin bij een aantal bedrijven buiten het domein. Het minen van Bitcoin werd steeds meer door bedrijven gedaan dan door eenlingen in kamers. Buiten dat ontwikkelde altcoin projecten zich in rap tempo wat nieuwe investeerders het domein in trok. Het werd voor investeerders van allerlei komaf en niveau gemakkelijker Bitcoin kennis op te halen door de ontwikkeling van crypto gerelateerde kanalen en cursussen.

2020 Bitcoin bullrun

2020-2021 Bullrun: Bitcoin steeg van minder dan $10.000 in september 2020 naar een recordhoogte van meer dan $60.000 in april 2021. Deze bullrun werd gedreven door institutionele adoptie, zoals aankopen door bedrijven als Tesla en MicroStrategy, en een bredere acceptatie van Bitcoin als digitaal goud. De covid-pandemie die ervoor zorgden dat er veel geld in circulatie was dat niet kon worden uitgegeven door lockdowns, was ook een aanjager. Er werd daardoor meer fiatgeld in circulatie gebracht door overheden. Geld dat particulieren in hun huizen en/of Bitcoin investeerden. De bevriezing van banktegoeden van mensen die protesteerden tegen de lockdown-maatregelen, zorgde voor nog meer kapitaalinstroom in Bitcoin. De covid-crash van het jaar ervoor gaf een kans om meer Bitcoin te kopen op een prijsniveau van $4000. De rendementen van deze parabolische bullrun voor investeerders die dat deden, waren dus enorm.

Anticipeer op de Bitcoin bullrun 2025 (en erna)

Kom in het all-in Bitcoin leertraject en start met kapitaalvermenigvuldiging via de parabolische bull actie in 2025

 

Waarom Bitcoin het harde geld is

Bitcoin voldoet aan veel van de fundamentele principes van geld, vaak met verbeteringen ten opzichte van traditionele fiatvaluta’s.

1. Waardeopslag

  • Beperkte voorraad: Bitcoin heeft een vaste maximale voorraad van 21 miljoen, wat helpt om inflatie te beheersen en het als een waardeopslag aantrekkelijk te maken.
  • Volatiliteit: Hoewel Bitcoin momenteel volatieler is dan fiatgeld, wordt verwacht dat de volatiliteit zal afnemen naarmate het adoptie en marktvolume groeien.

2. Ruilmiddel

  • Toenemende acceptatie: Steeds meer bedrijven en individuen accepteren Bitcoin als betaalmiddel. Platforms zoals Lightning Network verbeteren de transactiesnelheid en schaalbaarheid.
  • Transactiekosten: Bitcoin-transacties kunnen lagere kosten met zich meebrengen dan traditionele bankoverschrijvingen, vooral voor internationale betalingen. Transacties kunnen 24/7 plaatsvinden.

3. Rekenmiddel

  • Digitale eenvoud: Bitcoin kan worden gebruikt als een rekenmiddel, vooral in digitale economieën en voor grensoverschrijdende handel.
  • Volatiliteit: De huidige prijsvolatiliteit kan een uitdaging zijn voor het gebruik als rekenmiddel.

4. Deelbaarheid

  • Satoshis: Bitcoin is zeer deelbaar; de kleinste eenheid is een Satoshi (SATS), wat gelijk is aan 0,00000001 Bitcoin. Dit maakt het geschikt voor zowel grote als kleine transacties.

5. Draagbaarheid

  • Digitale natuur: Bitcoin kan wereldwijd worden overgedragen via het internet, wat het extreem draagbaar maakt in vergelijking met fysieke valuta.
  • Opslagopties: Het kan worden opgeslagen op hardware wallets, software wallets, of zelfs op papier, wat veelzijdigheid in draagbaarheid biedt.

6. Duurzaamheid

  • Digitale bestandheid: Bitcoin bestaat als digitale code, waardoor het niet fysiek kan slijten of vernietigd kan worden.
  • Blockchain integriteit: De blockchaintechnologie zorgt voor de duurzaamheid en integriteit van transacties en eigendom.

7. Uniformiteit

  • Consistente eenheden: Elke Bitcoin of fractie van een Bitcoin is uniform en heeft (op den duur) dezelfde waarde, ongeacht waar het wordt gebruikt. Wanneer Bitcoin een wereldvaluta is, wordt alles in Bitcoin (of SATS) uitgedrukt. Eén BTC = 1 BTC.

Zet je eigen Bitcoin bank op

Start met het inrichten van je leven op de Bitcoin standaard door een werkend Bitcoin banksysteem voor jezelf op te zetten.